WZC-medewerkers maken kennis met 'Wijzerzin'

30
jan
2024

Elke bewoner, elke bezoeker en elke medewerker is uniek: dat is de kerngedachte van ‘Wijzerzin’, een nieuwe visietekst binnen de Mintus-WZC’s.

Voorzitter Pablo ANNYS: “Met Mintus willen we zonder uitzondering een warme thuis creëren in onze woonzorgcentra. Iedereen hoort erbij en mag zich hier welkom en gelukkig voelen. Daarom hebben we ervoor gekozen om onze medewerkers te laten deelnemen aan workshops over de nieuwe visietekst ‘Wijzerzin’. Zorgmedewerkers, administratief en logistiek personeel: zij brengen deze visie immers dagelijks in de praktijk. We willen dat al onze mensen dat vanuit eenzelfde filosofie kunnen doen. De workshops zijn een belangrijke investering, in onze mensen en in een kwalitatieve en duurzame zorgomgeving.”

Mintus-adviseur seniorenzorg Frank DEBAERE is verantwoordelijk voor de lancering van ‘Wijzerzin’:

“We hebben de tekst “Wijzerzin” gedoopt, omdat ze letterlijk de richting aangeeft. We willen nog ‘wijzer’ handelen en iedereen bij de woonzorgcentra van Mintus goesting geven om een ‘zorg met een plus’ te realiseren. Die zorg komt tegemoet aan de eigenheid en eigenwaarde van al onze bewoners. We beklemtonen ook de zinvolheid van het werken met onze bewoners.”  

Christian FILLET, algemeen directeur: “De visietekst ‘Wijzerzin’ moet ook mensen mobiliseren: de bewoners zelf, hun familie, bezoekers, vrijwilligers en buurtbewoners. We willen hen allemaal betrekken bij het dagelijkse wonen en leven van onze bewoners. We stimuleren collega’s van Mintus om zelf initiatieven te nemen, zich leergierig op te stellen en samen te werken over functies heen. Tenslotte leggen we de klemtoon sterk op kwaliteit en innovatie, om toonaangevend te zijn en blijven in de zorg- en welzijnssector,”

Wijzerzin wordt in 2024 in ieder woonzorgcentrum van Mintus stap voor stap in de praktijk gebracht. Medewerker krijgen de kans om hun steentje bij te dragen en eigen accenten te leggen, op maat van de visietekst.