Woonzorgcentrum Ter Potterie zet tuin open voor buurtbewoners

7
jun
2021

Het Mintus-woonzorgcentrum Ter Potterie heeft een prachtige tuin in de binnenstad. Die tuin is voortaan ook open voor de buurt als “Brugs Buurtpark”. Er werden 20 groene stoelen, 4 picknickbanken, en zelfs een bibliotheekkast geplaatst.

“Als stad ondersteunen wij met onze picknickbanken, zitbanken en groene stoelen, die de ‘sociale lijm’ zijn om mekaar weer meer te ontmoeten,” zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem. “We gingen dus graag in op de vraag van woonzorgcentrum Ter Potterie, dat immers zelf zijn tuin openstelt voor de buurt als ‘buurtpark’. De bewoners zien graag wat beweging in ‘hun’ tuin en de buurt kan zo genieten van het groen.”

“Als er één ding is dat we geleerd hebben uit deze coronaperiode, is het dat mensen elkaar en het sociaal contact nodig hebben,” zegt burgemeester Dirk De fauw. “Doordat welzijnsvereniging Mintus zich openstelt voor de buurt, krijgen de bewoners van Ter Potterie op hun beurt de kans om in aanraking te komen met de buurt. De binnentuin van Ter Potterie is een prachtige plek, waar je rust kan vinden in de binnenstad.”

“Door stoelen en picknicktafels in de tuin van wzc Ter Potterie te plaatsen, geven we elke Bruggeling de kans om rustig en comfortabel van de omgeving te genieten,” zegt Pablo Annys, schepen van Sociale Zaken. “De aangepaste picknicktafels laten je toe om met een rolstoel aan te schuiven. Zo maken we spontane contacten tussen onze bewoners en bezoekers mogelijk. In dit buurtpark is ook een nieuw boekenkastje geïnstalleerd, waar mensen boeken in kunnen achterlaten of uithalen. Zo krijgt deze site een brede, sociale functie in een stad die echt draait om mensen.”

Over heel Brugge zijn inmiddels al 325 banken geplaats om te picknicken, elkaar te ontmoeten, en te genieten in het openbaar domein. Voor rolstoelgebruikers zijn 40 aangepaste picknicktafels voorzien. Over de hele stad werden bovendien 520 groene stoelen verdeeld.