Vlaggetjes, banners & 'Balls & Glory'

22
nov
2022

In navolging van het WK voetbal in Qatar hebben OCMW Brugge en de welzijnsverenigingen maandag hun eigen WK tafelvoetbal afgetrapt. De komende weken nemen vier poules van vier teams het tegen elkaar op. De winnaar mag op 15 december pronken met de WK-trofee ‘kickeren’.

Mintus, welzijnsvereniging van OCMW Brugge, draagt sinds september het label ‘sportbedrijf’ van Sport Vlaanderen. Dat betekent dat er intern maximaal geïnvesteerd wordt in een gezonde geest in een gezond lichaam. Tijdens het WK voetbal wil de organisatie niet achterwege blijven.

Schepen Pablo ANNYS: “De WK-euforie laat niemand onberoerd. Het leek ons goed om daar op de werkvloer een verlengstuk aan te breien. Mintus – en bij uitbreiding het hele OCMW – profileert zich als sportbedrijf. We bieden onze mensen de ruimte en tijd om naast en op het werk met hun gezondheid bezig te zijn. Dat doe je door te bewegen, maar ook door gewoon te ontspannen en energie te halen uit ludieke, verbindende activiteiten.”

Dat ‘ludieke’ aspect is in het WK-tafelvoetbal alomtegenwoordig. Voor de gelegenheid is de cafetaria van de OCMW-hoofdzetel aangekleed met banners en Belgische vlaggetjes. Alle ogen zijn gericht op de kickertafel, waar maandag 21 oktober de openingsmatch wordt gespeeld tussen Pablo Annys en Christian Fillet, de algemeen directeur van Mintus.

Christian FILLET: “De verwachtingen zijn uiteraard hoog gespannen. Wij hebben geen bondscoach Martinez of Kevin De Bruyne in de wandelgangen lopen, maar we gaan het beste van onszelf geven. Wie tijdens een tafelvoetbalmatch als eerste 11 punten scoort, wint. Uiteraard hoopt elk team als winnaar uit zijn of haar poule te komen en aan te treden op 15 december, in de grote finale.”

Wordt het The A-team versus Mintus Victorious? Of strijden De Dode Ruivels en Balls & Glory om de beker over vier weken? Alles zal afhangen van de matches die de komende weken ingepland staan. Ondanks het WK tafelvoetbal blijft de dienstverlening van OCMW Brugge en de Welzijnsverenigingen perfect gegarandeerd.

Schepen Pablo ANNYS: “De wedstrijden van het WK tafelvoetbal zijn strategisch ingepland en brengen het werk uiteraard niet in het gedrang. Deze stunt is een plezante extra, waarmee we aangeven dat we als bedrijf bezig zijn met duurzaamheid in de breedste zin van het woord. ‘Goede gezondheid en welzijn’ is één van duurzame ontwikkelingsdoelen binnen ons beleid. We geven die met ons mini-WK sportief en creatief vorm en hopen dat de beste wint.”