Viering EK-zwemster Katrien De Laender

8
sep
2022

Twee keer goud en een keer zilver: dat heeft de Brugse Katrien Delaender gescoord op het jongste EK zwemmen voor de Masters in Rome. Katrien werkt als zorgkundige in Mintus-woonzorgcentrum Van Zuylen. Daar mocht ze vandaag felicitaties van haar collega’s en het bestuur in ontvangst nemen.

Katrien Delaender is geen onbekende in het professionele zwemmilieu. De Brugse behaalde in 2017 nog zilver op het WK in Boedapest. Op het EK Masters 2018 in Kranj (Slovenië) scoorde ze vier medailles. Het EK Masters 2022 was dus een kolfje naar haar hand, ze nam deel in de categorie 55-59 jaar.

Katrien DELAENDER: “Het was een bijzonder pittig kampioenschap maar ik heb het beste van mezelf gegeven. Op vrijdag 26 augustus deed ik mijn eerste wedstrijd in open water, in Lido di Ostia, nabij Rome. Ik legde de drie kilometer af in 40 minuten en 8 seconden: goed voor goud. Na het weekend behaalde ik opnieuw goud op de 800 en 400 meter vrije slag, en zilver op de 100 meter vlinderslag.”

Tijdens de wedstrijd in open water moest Katrien het opnemen tegen 55 concurrenten. Ze zat meteen in een kopgroep van vier en moest haar leiderspositie niet meer afstaan. Een uitmuntende prestatie, bevestigt ook de directie van het WZC waar Katrien werkt.

Marijke DOBBELS, directeur WZC Van Zuylen: “We kennen Katrien als een warmhartige en gedreven collega die ook in de zorg voor mensen, alles geeft. Alle duimen stonden hier in de lucht toen ze naar het EK Masters in Rome vertrok en dat heeft geholpen. We zijn apetrots dat ze met vier medailles terugkeerde. Katrien voelt zich als een vis in het water, op het werk en daarbuiten.”

De kampioene mocht voor haar prestaties bloemen in ontvangst nemen van de collega’s en van het bestuur.

Mintus-voorzitter Pablo ANNYS: “Iedereen voelt zich een beetje kampioen als collega’s een medaille binnenrijven, maar het is natuurlijk Katrien zelf die deze uitmuntende prestatie heeft neergezet. We vinden het binnen onze organisatie belangrijk dat mensen kunnen doen waar ze echt goed in zijn en voldoening uit halen. Binnen de Mintus-woonzorgcentra en ook hier in Van Zuylen staat kwalitatieve zorg centraal. Dat er een nu een kampioene in de wandelgangen rondloopt, maakt het verhaal helemaal af. Katrien staat symbool voor ‘zorg met een plus’ en dat is – letterlijk en figuurlijk – goud waard.”