sport- en beweegaanbod 'Blijf Bewegen 2024'

23
feb
2024

Ook in 2024 bieden Stad Brugge en de buurtcentra (BC) van Mintus een gezamenlijk sport- en beweegaanbod in de Brugse buurten. Onder de noemer ‘Blijf Bewegen’ kunnen liefhebbers op weekdagen deelnemen aan een brede waaier aan activiteiten.

Franky Demon, schepen van sport: “Vorig jaar gingen we voor het eerst met de welzijnsvereniging Mintus in zee voor een gezamenlijk aanbod en dat bleek een uitstekende keuze. Ons aanbod is laagdrempelig en er zijn in nagenoeg alle Brugse deelgemeentes activiteiten.

De Stad is 25 jaar geleden gestart met de eerste fitheidslessen in sporthal ‘Tempelhof’ (Sint-Pieters, Brugge). Door de jaren heen zijn daar heel wat locaties en disciplines bijgekomen. Waar vroeger de focus op senioren lag, richten ons aanbod zich nu veel ruimer en kan eigenlijk iedereen deelnemen. Voor de sportlessen werken we voor het eerst ook samen met de mensen van Studio Fit, een Brugse organisatie met een uitgebreid en hedendaags aanbod op het vlak van sporten en bewegen.”

Pablo Annys, schepen van sociale zaken/voorzitter Mintus: “Iedereen is welkom! Jong of oud, mobiel of minder mobiel, er is voor elk wat wils. Het programma is uitgebreid: van BBB in BC De Garve, fitness in BC ’t Werftje, Line Dance in BC Ten Hove, snorkelen in Jan Guilini tot yoga in BC Ter Leyen of tai chi in BC De Garve …

Er is een brochure voorzien met het volledige aanbod en ook op de websites van Stad Brugge en Mintus kun je alles nog eens nalezen. Je vindt er ook alle informatie over hoe je voor welke activiteit kunt inschrijven.”

De sportverantwoordelijke ter plaatse schrapt telkens per beurt het aantal vakjes. Voor een aantal activiteiten moet je reserveren, voor andere ben je zonder reservatie welkom. De beurtenkaart ‘Blijf Bewegen’ is te koop in de verschillende sporthallen van de Stad Brugge, de buurtcentra van Mintus, het Huis van de Bruggeling en bij In&Uit op ‘t Zand. Alle deelnemers zijn tijdens de sportactiviteiten verzekerd via de sportverzekering van de Stad Brugge.

Heb je interesse? HhLoop dan zeker eens binnen bij één van de Mintus-buurtcentra, stedelijke sporthallen of neem contact op met de Sportdienst van stad Brugge via sportdienst@brugge.be of de sportverantwoordelijke van Mintus, didier.bracke@mintus.be.

www.brugge.be/blijfbewegen

www.mintus.be/buurtcentra