OCMW Brugge en Sobo slaan handen in elkaar voor betaalbare Paasbrunch

23
mrt
2021

OCMW Brugge en vzw Sobo maken het mogelijk voor elke Bruggeling om met Pasen feestelijk, coronaproof én betaalbaar te tafelen. Mensen kunnen een uitgebreide Paasbrunch bestellen via Sobo en die op Paaszondag afhalen.

“Iedereen houdt ervan om op een feestdag samen te zitten aan een goed gedekte eettafel,” zegt David Rotsaert van vzw Sobo, dat duurzame tewerkstellingstrajecten creëert voor mensen met verminderde kansen op de reguliere arbeidsmarkt. “Sobo en OCMW Brugge willen dit ook mogelijk maken voor mensen met een beperkt budget. We slaan de handen in elkaar en zetten de chefs van ons sociaal restaurant Pas Partout aan het werk. De Paasbrunch die we als takeaway aanbieden, bevat onder meer ovenverse broodjes, confituur, choco, honing van de bijen op ons eigen dak, granola, quiche, kipsalade en parelcouscoussalade. En dat is nog maar een hapje uit het hele menu.”

Bekijk hier onze videoreportage:

Een afhaalbox met Paasbrunch voor twee personen kost standaard 55 euro, de éénpersoonsbox kost 30 euro. Voor een kinderbox met een kleiner menu betaal je 12 euro. Mensen met een beperkt budget kunnen evenwel een box tegen een sterk verlaagde prijs aankopen, dankzij de financiële steun van het OCMW Brugge. Dit was ook in de eindejaarsperiode al het geval.

“Iedereen die zin heeft in de Paasbrunch, kan een bestelling plaatsen via de website van Sobo. Klanten die een sociaal tarief of ondersteuning genieten, kunnen zich inschrijven via een doorverwijzer,” legt Pablo Annys, schepen van Sociale Zaken, uit.  “Het Brugs Netwerk Vrijetijdsparticipatie van OCMW Brugge kan hierbij helpen, omdat de financiële situatie van mensen niet altijd bekend is. Met deze actie willen we in elk geval zo veel mogelijk mensen bereiken; vaste klanten van het restaurant Pas Partout, mensen die wij met het OCMW begeleiden, en alle andere Bruggelingen.”

De Paasbrunch zorgt er niet alleen  voor dat Bruggelingen met Pasen lekker kunnen brunchen. De bestellingen creëren ook werk voor het team van sociaal restaurant Pas Partout. “Aangezien de horeca en dus ook ons sociaal restaurant nog steeds gesloten blijven, zijn we blij dat we zo de sociale tewerkstelling draaiende kunnen houden,” zegt David Rotsaert. “Wij stellen mensen te werk die op de reguliere arbeidsmarkt moeilijk aan de slag kunnen, bijvoorbeeld omdat het tempo er te hoog ligt. Met de cateringactiviteiten van Sobo hebben deze mensen een waardig beroepsinkomen, en kunnen zij hun capaciteiten ten volle benutten, ook nu het even moeilijk gaat.”

“Wij zijn ervan overtuigd, dat dit aanbod voor veel mensen een welgekomen extraatje is,” besluit Pablo Annys. “Aangezien we door corona nog steeds beperkt zijn in onze sociale contacten en in beperkte kring moeten genieten, kan er op Pasen dankzij deze Paasbrunch toch smaakvol en veilig gevierd worden. Voor wie minder mobiel is, voorzien we vanuit OCMW Brugge en via De Liergemeenschap een thuislevering.”

De Paasbrunch bestellen kan tot en met donderdag 1 april 12 uur via www.sobo.be/nieuws/paasbrunch

De Paasbrunch kan op Pasen zelf worden opgehaald. Brugse afhaalpunten zijn Sobo vzw, Pathoekeweg 9A7 en Restaurant Pas Partout, Kruitenbergstraat 11.

Klanten die een sociaal tarief of ondersteuning genieten, schrijven zich in via een doorverwijzer.