Nieuwe flexwerkplek in WZC De Zeventorentjes

24
mei
2023

23 mei was het Dag van de Telewerker. Welzijnsvereniging Mintus zet het ‘wisselwerken’ in de spotlights. Bij wisselwerk krijgen werknemers met een zittend beroep het advies om ieder halfuur even recht te staan. Voor het comfort van het personeel van Mintus en OCMW Brugge is er een nieuwe flexruimte geopend in WZC De Zeventorentjes in Assebroek.

Christel DESUTTER, preventieadviseur OCMW Brugge: “De fysieke en mentale gezondheid van onze medewerkers vormt de kern van het interne gezondheidsbeleid bij OCMW Brugge en Mintus. Wisselwerken is een duurzame strategie om die gezondheid te bewaken. Wie een zitten beroep heeft, krijgt het advies om ieder halfuur even recht te staan. Het versnelt de vetverbranding en beschermt tegen hart- en vaatziekten en rugpijn. Ook het risico op diabetes type 2 verlaagt aanzienlijk, wanneer ‘deskwerkers’ geregeld even kort bewegen.”

De voordelen van wisselwerk zijn legio, weten ze bij Mintus en OCMW Brugge. Collega’s voelen zich energieker, kunnen zich beter concentreren en zijn productiever als ze het zitten geregeld onderbreken. Hoog-laagbureaus helpen daarbij, net als een dynamische en aangename werkomgeving.

Pablo ANNYS, voorzitter Mintus: “In het kader van het project Healthy Happy You, dat we samen met Stad Brugge promoten, investeerden we daarom in bijkomende flexruimtes of ‘co-workingspaces’ voor onze mensen. In WZC De Zeventorentjes is er nu een speciaal ontworpen ruimte met alle faciliteiten voor comfortabel tele- en wisselwerk. Er zijn hoog-laagbureaus aanwezig, een sfeervolle zithoek, net als de nodige digitale en informaticatools om vlot te kunnen werken. Medewerkers kunnen de ruimte kan via een intern reservatiesysteem boeken en er tijdens de kantooruren onbeperkt gebruik van maken.”

De nieuwe flexruimte in WZC De Zeventorentjes komt er na een interne bevraging, waarin werd gepolst naar de noden en ervaringen van medewerkers bij telewerk. Sinds de coronacrisis is thuiswerken ontzettend populair. De flexruimtes helpen de brug slaan tussen de thuisomgeving en een ‘vaste werkplek’ op kantoor.