Mobiele digipunten komen naar de werkvloer

10
jun
2024

Het aantal digipunten in Brugge neemt gestaag toe. Via die digipunten kunnen inwoners van Brugge ondersteuning krijgen bij al hun digitale vragen. Om het bereik nog te vergroten en eigen medewerkers te betrekken pakt Mintus uit met mobiele digipunten op de werkvloer.

Isabel JORION, projecbegeleider e-inclusie: “Met de digipunten in volle opmars kon een mobiel digipunt niet ontbreken. Zo willen we de medewerkers van onze eigen diensten bereiken, als ze vragen hebben over e-inclusie. We verplaatsen ons letterlijk naar de werkplek om tekst en uitleg te geven.”

De aftrap van ‘interne’ mobiele digipunten werd gegeven op 10 juni in WZC De Zeventorentjes. Medewerkers en bewoners konden hun digitale vragen kwijt bij de mediacoaches en buddy’s van Iedereen Digitaal, die telkens advies op maat verlenen.

Ashley VANHOORDE, projectbegeleider Digiscan: “Het mobiel digipunt zal op aanvraag van organisaties worden ingezet en ook in het straatbeeld verschijnen. Je vindt ons op markten, braderieën, evenementen en verschillende locaties van OCMW, Mintus, de welzijnsverenigingen en Stad Brugge. Zo hopen we digitale drempel nog te verlagen en van e-inclusie een erezaak te maken in deze stad.”

Pablo ANNYS, voorzitter Mintus “Het mobiel digipunt kwam tot stand met de steun van Mediawijs. Twee van onze medewerkers volgden er een opleiding tot Mediacoach en kozen als project voor een mobiel digipunt voor medewerkers en Bruggelingen. Onze nieuwe mediacoaches Isabel Jorion en Ashley Vanhoorde kunnen nu ook digihelpers opleiden, ondersteunen en inhouse coachen. Dat verdient een pluim!”

Geplande data – mobiele digipunten Mintus

WZC De Zeventorentjes - maandag 10 juni - 9u30 - 11u30
WZC Van Zuylen - maandag 30 september - 14u - 16u30
Ruddersstove - maandag 21 oktober - 15u - 17u
Technische Dienst Mintus - maandag 21  oktober - 15u - 17u