Mintus opent 'bistro' De Garve

14
Feb
2018

In Mintus-dienstencentrum De Garve is gisteren Bistro De Garve voorgesteld. Iedereen kan er voortaan op weekdagen terecht van 11:30 u tot 13:00 u voor een gezonde lunch. Reservatie hoeft niet.

Mintus-voorzitter Dirk De fauw: “Bistro De Garve serveert nu dagelijks 5 lunchmenu’s voor het brede publiek. Voor € 8 krijg je een alcoholvrij aperitief, een hoofdgerecht en een dessert aangeboden. Tot nu toe konden enkel 65-plussers genieten van een dagverse maaltijd in de lokale dienstencentra. Met dit aanbod willen we de dienstencentra nog dichter bij de Bruggeling brengen.”

Nieuw is ook de Maaltijdwinkel in De Garve: bezoekers kunnen er ingrediënten of zogenaamde ‘maaltijdcomponenten’ kopen en thuis bewaren, voor latere consumptie. “Vereniging Ruddersstove van het OCMW investeerde mee in een professionele koeltoog voor dit project”, gaat De fauw verder. “Zo maken we werk van een nog flexibelere aanpak van maaltijdzorg. Ook wie niet in De Garve eet, heeft thuis weleens een portie bereide voeding nodig. Hier kun je die aankopen.”

De klassieke maaltijd voor senioren in dienstencentrum De Garve blijft uiteraard behouden, onder de noemer Resto 65-plus. Voor die formule moet je 2 dagen op voorhand reserveren en betaal je volgens inkomen.

“Bistro De Garve, de Maaltijdwinkel en Resto 65+ zetten, samen met vereniging Ruddersstove, in op maaltijdzorg op maat van de klant. Senioren kunnen hier komen eten, net als andere Bruggelingen. Wie zijn ‘potje’ liever thuis opwarmt, kan gewoon terecht in de Maaltijdwinkel. Daarmee investeren we in duurzame maaltijdzorg en roepen we ook de vereenzaming in de stad een halt toe”, aldus voorzitter De fauw.

Deel deze pagina