Mintus introduceert innovatief opleidingstraject voor zorgkundigen

17
nov
2023

Mintus, de welzijnsvereniging van OCMW Brugge, gaat de groeiende schaarste aan zorgkundigen aanpakken met een vooruitstrevend opleidingstraject. Dankzij een nieuw subsidiemechanisme van de Vlaamse overheid wil Mintus 14 nieuwe medewerkers aanwerven als ‘zorgkundige in opleiding’.

Het innovatieve project, dat in maart 2024 van start gaat, staat open voor zowel medewerkers die reeds aan de slag zijn bij Mintus als externe kandidaten. De opleiding tot zorgkundige, verzorgd door cvo MIRAS, biedt een unieke kans om via een systeem van werkplekleren de nodige vaardigheden te verwerven voor het beroep van zorgkundige. De aangeboden leerstof wordt direct toegepast op de werkvloer, met klassikale momenten in de nieuwe zorgcampus Sint-Pietersmolenwijk. De zorgkundigen in opleiding worden ingezet in de verschillende Mintus-woonzorgcentra, waar ze persoonlijke coaching en ondersteuning krijgen van studentenbegeleiders. Dit is een cruciaal aspect om te kunnen slagen in de opleiding.
Na een intensief programma van 1 jaar en 3 maanden behalen de deelnemers hun diploma en kunnen ze direct aan de slag in een van de woonzorgcentra van Mintus.

PABLO ANNYS, schepen van sociale zaken: “Dit project biedt een unieke kans om een veelbelovende start te maken als zorgkundige binnen onze organisatie. Wat dit initiatief onderscheidt, is dat deelnemers een contract krijgen bij Mintus om de opleiding te volgen, deze volledig op de werkvloer doorlopen en uitzicht hebben op een mooie baan bij ons. Het initiatief sluit aan op het bredere jobbeleid van onze organisatie, waar het behalen van diploma’s binnen zorgberoepen op verschillende manieren wordt gestimuleerd. Jaarlijks studeren meerdere Mintus-medewerkers af als verpleegkundige of kinderbegeleider in een van de andere opleidingsprogramma’s.”

Kandidaten, met interesse in een actieve job in de zorgsector, kunnen zich vanaf november inschrijven voor het traject via de jobsite van Mintus (jobs.mintus.be). De selectiegesprekken vinden plaats in december.

Op dinsdag 21 november om 18u30 wordt ook een infosessie gehouden in de nieuwe zorgcampus Sint-Pietersmolenwijk, Rik Slabbinckstraat 3, 8000 Brugge.

Contactinformatie