Mintus bedankt thuis- en poetshulpen met een koekentoren

20
nov
2020

Welzijnsvereniging Mintus bedankt de volledige equipe van thuis- en poetshulpen met een koekentoren. Een aantal medewerkers kregen hun koeken overhandigd op de Mintus-hoofdzetel. De rest van de voorraad wordt zo snel mogelijk aan de overige thuis- en poetshulpen bezorgd.

De Dag van de Huishoudhulp vindt officieel op 20 juni plaats, maar omdat door de coronacrisis niets verloopt zoals gepland, stelde Mintus die “feestdag” even uit.

“Onze thuishulpen zijn misschien wel de meest onzichtbare kracht in de werking van Mintus,” stelt Mintus-voorzitter Pablo Annys. “Maar het zijn uitgerekend deze mensen die elke dag het verschil maken in tientallen huishoudens. Ze gaan langs bij jong en oud, en helpen bij dagelijkse taken. Mensen denken daarbij vooral aan ‘poetswerk’, maar thuishulpen doen zoveel meer. Kleine boodschappen, naaiwerkjes of maaltijden voorbereiden horen er ook bij. Ze doen het met hart en ziel, en met zorgende handen.”

Ook ietwat onzichtbaar maar erg belangrijk, zijn de interne poetshulpen van Mintus en OCMW Brugge. Zij zorgen ervoor dat de kantoorgebouwen en locaties van de verschillende verenigingen er altijd proper bij liggen. Het werk wordt verdeeld over de mobiele poetsploeg, de dag- en avondploeg. Ook zij worden bedankt met een koekentoren.

“Dit is een schenking vanuit het hart, voor een team dat gedreven en gepassioneerd aan elke taak begint,” zegt Pablo Annys. “Het ongeziene engagement typeert onze eigen poetsploeg, die ongeveer 15 medewerkers telt. Daarnaast zijn er 220 thuishulpen die in opdracht van Mintus aan de slag zijn bij mensen thuis. Deze mensen doen veel meer dan de woning netjes achterlaten. Voor veel klanten zijn ze een vaste waarde in huis, een steun en toeverlaat ook. Dat geduld en die inzet zien we graag beloond.”