Leerlingen van De Zonnetuin brengen "kleur" naar WZC De Zeventorentjes

6
okt
2020

Een groep leerlingen van basisschool De Zonnetuin kwam langs bij woonzorgcentrum De Zeventorentjes in Assebroek. Ze brachten 300 fleurig ingekleurde kaartjes en een persoonlijke boodschap mee voor de bewoners. Dit paste allemaal in het project “Knutselboost” van vrouwenvereniging VIVA-SVV en seniorenvereniging S-Plus; een project dat gelanceerd werd in volle coronastrijd.

Bekijk hier het videoverslag:

Met “Knutselboost” werden 500 knutselzakjes verdeeld aan kwetsbare gezinnen. Duizend fleurig ingekleurde kaartjes vonden hun weg naar bewoners van woonzorgcentra in West-Vlaanderen. Zo bracht men kinderen op een coronaveilige manier in contact met ouderen. Het initiatief bood gezinnen tijdens de lockdown ook een gelegenheid om met hun kinderen eens een creatieve pauze in te lassen.

De creatieve boodschappen van de kinderen op de vergeet-mij-niet-kaartjes zijn een hart onder de riem voor de bewoners van woonzorgcentra. Dat merkten ook de leerlingen van De Zonnetuin toen ze hun 300 kaartjes kwamen overhandigen in De Zeventorentjes.

“Het zijn kleine gebaren zoals deze die onze ouderen weer even doen opfleuren,” zegt Bart De Troyer, directeur van WZC De Zeventorentjes. “Want ook al ligt de coronapiek van dit voorjaar al even achter ons, toch blijft waakzaamheid nodig. Bezoekjes verlopen nog steeds minder soepel dan we gewoon waren. Toch doen we er alles aan om onze bewoners elke dag een goed gevoel te geven. Verrassingen zoals de kaartjes en het bezoek van deze kinderen, helpen daar enorm bij.”

Samen met de kaartjes bracht de delegatie van basisschool De Zonnetuin ook echte vergeet-me-nietjes mee. Met de bloempjes geven de kinderen aan dat ze de ouderen niet zijn vergeten.

“Ik ben fier op dit brede engagement van de mensen van VIVA-SVV, S-Plus en het team van De Zonnetuin,” zegt schepen en Mintus-voorzitter Pablo Annys. “Het bewijst dat we in Brugge altijd naar verbinding zoeken, ook als het moeilijker gaat. Wanneer we met wat kleur en een bloemetje een glimlach kunnen toveren op het gelaat van de bewoners in onze woonzorgcentra, maken we echt het verschil.”

Deel deze pagina