Groep Brugge bedankt coronavrijwilligers met "Doe Goed Pas"

8
sep
2020

Brugge werd de voorbije maanden overspoeld door een golf van solidariteit. Vrijwilligers zetten zich in om boodschappen te doen, een hond uit te laten, te telefoneren naar eenzame ouderen of hulpkaartjes in de bus te steken. Dit kwam bovenop de talrijke spontane initiatieven en vele kleine gebaren in de stad.

“Liefst 483 vrijwilligers hebben zich aangemeld op het onlineplatform ‘Brugge Solidair!’,” zegt schepen van Preventie Mathijs Goderis. “Deze Bruggelingen staken via onze buurt- en dienstencentra de handen uit de mouwen voor anderen.”

“Alle kandidaten voor burenhulpen – de zogenoemde ‘burenbuddies’ – werden doorgestuurd naar een buurt- en dienstencentrum van Mintus in hun eigen buurt,” vertelt Mintus-voorzitter Pablo Annys. “De centrumverantwoordelijken en buurtwerkers zorgden ervoor dat de juiste vrijwilliger aan de juiste hulpvraag werd gekoppeld. We zijn ontzettend dankbaar dat vrijwilligers mee het verschil hebben gemaakt.”

“Daarom bieden we deze geëngageerde Bruggelingen een ‘Doe Goed Pas’-aan,” zegt burgemeester Dirk De fauw. “Dat is een kortingskaart voor heel wat Brugse zaken. Een leuke extra, die deze mensen dubbel en dik verdiend hebben.”

De Brugse Vrijwilligerscentrale mocht eerder dit jaar al een recordaantal van 11.000 pasjes verdelen aan Brugse vrijwilligers en mantelzorgers.

Ga zelf aan de slag als vrijwilliger. Registreer je op www.brugge.be/vrijwilligerswerk

Vrijwilligerscentrale
050 44 82 22
vrijwilligerscentrale@brugge.be
www.brugge.be/vrijwilligerswerk
www.facebook.com/vrijwilligerscentrale