Fietsverwenmoment voor personeel campus ‘Molenerf’

21
sep
2021

 

Op dinsdag 21 september stond de fiets centraal op de campus ‘Molenerf’ op Ruddershove. Het OCMW, CAW Noord-West-Vlaanderen en het Revalidatie- en Hoorcentrum Spermalie / De Kade organiseerden een verwenmoment voor fietsers. De actie kadert in de Week van de Mobiliteit.

Schepen van sociale zaken Pablo ANNYS: “Dagelijks zijn er honderden personeelsleden aan de slag op de campus ‘Molenerf’. Voor het OCMW zijn er dat 400, voor het CAW 112, voor Spermalie / De Kade 85, samen goed voor zo’n 500 medewerkers. Een groot deel van hen gebruikt de fiets dagelijks om naar het werk te komen, of combineert een fietstraject met de auto of het openbaar vervoer.”

Om de fietsers te belonen voor hun sportiviteit en hen voor te bereiden op het frissere najaar, zetten de 3 organisaties een verwenmoment op poten. Tussen 7.30 tot 12 uur konden fietsende medewerkers halt houden aan de fietsstand voor een gratis fietsmarkering, een nazicht of klein onderhoud en een klein extraatje.

Schepen ANNYS: “Fietsen merken, kettingen smeren, banden oppompen en remmen nazien. Het zijn kleine maar belangrijke ingrepen voor wie dagelijks gebruik maakt van de fiets en dat zorgt voor veel meer veiligheid en dus minder ongevallen.”

Naast het technische luik biedt het verwenmoment ook een gadget aan alle deelnemers. De fietsers ontvangen een fluohesje, een blitse sleutelhanger én een fruitschoteltje. 

“Zo gaan onze medewerkers goed zichtbaar de weg op en dragen we ons steentje bij aan veiliger woon-werkverkeer. Het fruit zorgt voor de vitamines om dat traject elke dag met voldoende energie af te leggen”, aldus nog schepen ANNYS.