Fietspark WZC Sint-Pietersmolenwijk wordt uitgebreid

16
apr
2024

De bewoners van WZC Sint-Pietersmolenwijk kunnen binnenkort ‘extra gezwind’ op uitstap. Het fietspark van de zorgcampus wordt uitgebreid met een elektrische duofiets én rolstoelfiets. Mobiel Kwestie uit Diksmuide leverde de aangepaste rijwielen.

Zelfstandig en zelfredzaam de weg opgaan: het is niet evident als je zelf minder mobiel of hulpbehoevend bent. Maar in WZC Sint-Pietersmolenwijk zetten ze alles op alles om de bewoners geregeld van de buitenlucht en buitenwereld te laten genieten. Een gloednieuwe elektrische rolstoelfiets en duofiets vergroten het comfort bij verplaatsingen voor de ouderen en het zorgteam.

Andries DE MUYNCK, zaakvoerder Mobiel Kwestie: “We zijn trots dat welzijnsvereniging Mintus ons als partner koos voor dit mobiliteitsproject. Als orthopedisch bedrijf zijn we gespecialiseerd in mobiliteitshulpmiddelen. Daarmee willen we de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van eindgebruikers, maximaal ondersteunen. We helpen klanten ook bij de aanvraag van een tegemoetkoming voor een mobiliteitshulpmiddel. Zo kunnen we mensen ontzorgen en iedereen service op maat bieden.”

Die service op maat komt er in WZC Sint-Pietersmolenwijk met een nieuwe duofiets en een rolstoelfiets. Met de lente en zomer in het vooruitzicht, kunnen bewoners voluit genieten van ritjes in de buurt.

Voorzitter Pablo ANNYS: “Zorg met een plus blijft de kernfilosofie van welzijnsvereniging Mintus. We garanderen die zorg binnen onze voorzieningen voor ouderen, maar we zijn er ons ook van bewust dat contact met de buitenwereld, de mentale en fysieke gezondheid van bewoners ten goede komt. Dankzij de samenwerking met Mobiel Kwestie kunnen we het fietspark van dit woonzorgcentrum duurzaam, elektrisch en kwalitatief uitbreiden. Ik ben ervan overtuigd dat bewoners en begeleiders de vruchten zullen plukken van deze investering in mobiliteit."