Erfgoedweekend 2019: ambachten in de kijker

15
Apr
2019

Op 27 en 28 april is het opnieuw Erfgoedweekend in Brugge. Traditiegetrouw verleent OCMW Brugge haar medewerking, met de steun van verenigingen Mintus, Ons Huis en De Blauwe Lelie. ‘The place to be’ is Dienstencentrum Van Volden, voor een waaier aan activiteiten.

Voorzitter Pablo ANNYS: “Onze deelname aan het Erfgoedweekend is stilaan traditie: noem het gerust dé jaarlijkse hoogdag voor roerend en immaterieel cultureel erfgoed. Op 27 en 28 april geven we mensen de kans om in dienstencentrum Van Volden kennis te maken met allerhande creatief talent, tijdens demonstraties en workshops.”

Het thema van het Erfgoedweekend is “Hoe maakt u het?”. De organisatie heeft aandacht voor vakmanschap, meesterschap en ‘leren en maken’, in de breedste zin van het woord.

Pablo ANNYS: “Mintus dienstencentrum Van Volden is de ideale plek om dat vakmanschap met het publiek te delen. Hier komen geregeld hobbyclubs en creatieve zielen samen, om hun hobby uit te oefenen en unieke stukken te creëren. Op 27 en 28 april zullen ze dat doen voor een breed publiek. Tussen al die ‘straffe ambachten en coole hobby’s’ kunnen bezoekers kennis maken met onder andere boekbinden, kalligrafie, houtsnijden, potten bakken en fotografie.”

Ook de OCMW-verenigingen zelf zetten hun beste beentje voor. De bewoners van vereniging Ons Huis geven demonstraties kaarsen maken en vereniging De Blauwe Lelie voorziet een workshop met klei, op maat van de allerjongsten. De dienst vreemdelingen van het OCMW laat mensen met een migratieachtergrond musiceren.

“Alsof dat nog niet genoeg is, nodigen we ook een meubelmaker en een kleermaker uit en bakken we hier kraakverse koekjes”, besluit voorzitter ANNYS. “Wie langskomt in Van Volden zal zijn ogen, oren en maag de kost kunnen geven. De activiteiten zijn volledig gratis en wie in ons dienstencentrum alles heeft gezien, kan uiteraard nog terecht op tal van andere locaties in de stad.”

Erfgoedweekend
27 en 28 april 2019
van 14u tot 17u
Dienstencentrum Van Volden
Joris Dumeryplein
8000 Brugge

Deel deze pagina