Den Breydel wordt nieuw buurtcentrum

9
mei
2018

Aan het Kennedypark in Sint-Andries rijst op dit ogenblik een nieuwbouw uit de grond. Het energiezuinige pand is een realisatie van Mintus en wordt de opvolger van het voormalige ‘kaartershuisje’, dat dateerde uit 1963.

Dirk De fauw, voorzitter van Mintus: “In 2015 werd het Kennedypark opgefrist. We onderzochten toen of we het kaartershuisje niet door een volwaardig dienstencentrum konden vervangen. Het gebouw dat er stond, was vervallen en goed voor de sloop. Om buurtwerking in de toekomst te blijven garanderen, bouwen we op dezelfde plek een nieuw pand: Den Breydel.”

Den Breydel wordt geen volwaardig dienstencentrum, verduidelijkt de Fauw. “Dit gebouw dienst als buurtcentrum en zal nauw samenwerken met dienstencentrum Meulewech in Sint-Andries. Den Breydel krijgt een ontmoetingsruimte met 24 zitplaatsen, een bar en een publiek rolstoeltoegankelijk toilet. Alles bundelen we op een oppervlakte van net geen 40 vierkante meter.”

Het nieuwe pand is een troef voor de inwoners van Sint-Andries. In de directe omgeving van Den Breydel wonen er meer dan 600 senioren, en meer dan 200 jonge gezinnen. “Zij zullen vermoedelijk eind september al in Den Breydel terecht kunnen voor onder andere infoavonden, een repair café, 'burenhulpservice' en een digitale hulpservice voor 65-plussers. De centrumverantwoordelijke van ons dienstencentrum Meulewech zal de antennewerking en de coördinatie professioneel verzorgen”, aldus nog voorzitter De fauw.

Deel deze pagina