Dag van de zorg - Zondag 15 maart 2020

Jobdag

Thuis bij Mintus
Hier wonen en werken mensen

Zondag 15 maart 2020
Van 9.30 tot 17.00 uur
Woonzorgcentrum De Vliedberg
Ruddershove 1
8000 Brugge

Schrijf hier in of scan de QR-code

Mintus, de welzijnsvereniging van OCMW Brugge, organiseert op de Dag van de Zorg in het Woonzorgcentrum De Vliedberg een interactieve belevingswandelinging rond de persoonsgerichte zorgvisie. Deze zorgvisie wordt in alle woonzorgcentra van Mintus Brugge gebruikt. 

De wandeling toont je op een originele manier hoe wij werken. Misschien wil jij ook wel "thuiskomen" bij Mintus, als een van onze nieuwe medewerkers. Dan moet je zeker eens langskomen. 

De interactieve wandelingen vinden om het uur plaats, telkens voor maximaal tien personen. Het is noodzakelijk om hier vooraf voor in te schrijven. Dat kan via deze link.

De interactieve belevingswandeling duurt gemiddeld één uur. Nadien staan onze ambassadeurs van de persoonsgerichte zorg jou graag te woord.

Behoeftenkokers

Met dit interactieve wandelparcours wordt het behoeftenmodel van de Brit Tom Kitwood gevisualiseerd. De vijf behoeften in dit model (comfort, erbij horen, hechting, identiteit, zinvol bezig zijn) worden helder voorgesteld in aparte ruimtes, de zogenoemde ‘behoeftenkokers’. Zo word je ondergedompeld in de persoonsgerichte zorg en in de verschillende toepassingen ervan.

In de woonzorgcentra van Mintus werken we al acht jaar op deze manier. Zowel de directie als de medewerkers zijn ervan overtuigd dat er niet altijd opvallende acties nodig zijn om aan de behoeften van onze bewoners te voldoen. Het zijn de kleine handelingen, en de dagelijkse aandachts-, welzijns- en genotsmomenten die ertoe doen bij zowel bewoners als medewerkers.

Check zeker ook eens onze jobsite! Misschien zit er wel iets bij voor jou.

Voor professionals

Op zaterdag 14 maart 2020 organiseren we in WZC De Vliedberg een studiedag "Interactieve Belevingswandeling in de Persoonsgerichte Zorgvisie van Tom Kitwood".

In deze visie is Kitwoods behoeftenmodel de referentie van alle handelingen, acties en interventies. Hij definieert vijf specifieke psychologische behoeften bij mensen met dementie: comfort, hechting, identiteit, zinvol bezig zijn, en erbij horen. Deze visie is de rode draad in het verhaal van al onze WZC's.

Tijdens deze studiedag zetten we Kitwoods behoeftenmodel in WZC De Vliedberg op in vijf "behoeftenkokers", die de deelnemer kan bezoeken tijdens de interactieve wandeling.

We werken met verschillende startmomenten en een doorschuifsysteem, met een maximum van 10 mensen per groep.

Voor wie? Voor alle geïnteresseerden in zorg voor en omgang met mensen met dementie.

Klik HIER voor meer info en om je in te schrijven.