Dag van de Zorg komt eraan

7
mrt
2023

Op 19 maart 2023 is het in heel Vlaanderen opnieuw Dag van de Zorg. Zorginstellingen zetten hun deuren open voor het grote publiek, dat een blik kan werpen achter de schermen en zorgprofessionals kan ontmoeten. In Brugge licht welzijnsvereniging een tip van een indrukwekkende sluier op: zorgcampus Sint-Pietersmolenwijk houdt voor het eerst opendeur. Het is de nieuwste, grootste en meest toekomstgerichte campus van Mintus, waar ouderenzorg en kinderopvang binnenkort hand in hand gaan.

De opening is van zorgcampus Sint-Pietersmolenwijk is voorzien begin mei. In het gloednieuwe woonzorgcentrum nemen de bewoners van het huidige WZC Minnewater binnenkort hun intrek.

Valerie NYS, directeur WZC Minnewater: “We kijken heel positief tegen de verhuis aan. Voor onze ouderen zal het even wennen zijn aan de nieuwe omgeving en het hypermoderne comfort. Kleinschalig wonen in een groot gebouw wordt de norm. Er is ruimte voor 232 bewoners maar het moet in de eerste plaats een warme thuis voor iedereen worden.”

Ook de kinderopvang wordt een toekomstgericht en dynamisch verhaal op zorgcampus Sint-Pietersmolenwijk. De kinderen reiken bewoners en ouderen de hand én vice versa.

Tim MAENHOUT, directeur De Blauwe Lelie: “We breiden uit naar twee leefgroepen, da’s heel wat. De buitenschoolse opvang die erbij komt, is een extra uitdaging maar die helpt de kinderopvang ook versterken. We zijn van plan om samen met de WZC-bewoners evenementen te organiseren op themadagen, net als kleine activiteiten. Door even naar het WZC te stappen, halen we band tussen de senioren en de kinderen aan.”

Schepen Pablo ANNYS: “Net zoals in de andere zorgvoorzieningen van Mintus willen we op zorgcampus Sint-Pietersmolenwijk betaalbare, kwalitatieve en toekomstgerichte zorg te bieden aan mensen uit de Brugse regio. Op de Dag van de Zorg krijg je een unieke kans om dat nieuwe verhaal voor het eerst te ontdekken. Tussen 10u en 17u zijn er doorlopend rondleidingen en kun je terecht bij infostands. Kandidaat-medewerkers kunnen jobs en vacatures screenen, toekomstige bewoners en bezoekers komen alles te weten over het zorg- en huisvestingsbeleid van dit gloednieuwe WZC. En voor de allerjongsten voorzien we animatie. Het is een uitgelezen kans om dit project ‘van de andere kant’ te leren kennen."'

Meer info: www.dagvandezorg.be