Clean Day dinsdag 11 oktober

5
okt
2022

Op dinsdag 11 oktober 2022 houden de verschillende diensten van OCMW Brugge naar jaarlijkse gewoonte een ‘Clean Day’. Op die dag nemen medewerkers de tijd voor een grondige opruiming van de fysieke en digitale administratie. Door Clean Day worden een aantal dienstverleningen voor één dag beperkt. Het onthaal van Ruddershove 4 en Hoogstraat 9 is gesloten.

Schepen Pablo ANNYS: “Clean Day is intussen een traditie binnen OCMW Brugge en de Welzijnsverenigingen. In oktober krijgen onze mensen het fiat om één dag te focussen op een grondige opruiming van hun werkplek. In de voormiddag is de ‘papierwinkel’ aan de buurt, in de namiddag worden digitale archieven en documenten op orde gezet. Aangezien we binnen onze organisatie duizenden dossiers behartigen en tal van projecten managen, is zo’n opruiming geen overbodige luxe. Ze zorgt ervoor dat we daarna des te efficiënter verder werken en mensen de gepaste ondersteuning kunnen bieden.”

Om Clean Day vlot te laten verlopen, voorzien OCMW Brugge en de welzijnsverenigingen op 11 oktober een licht aangepaste dienstverlening. Het onthaal van de hoofdzetel op Ruddershove en in Hoogstraat 9 blijft gesloten, er zijn geen intakes of vrije consultaties mogelijk. De andere dienstverleningen hanteren een individuele werkregeling.

Schepen Pablo ANNYS: “Clean Day duurt één dag, daarna zetten we deuren terug open voor cliënten en burgers, zoals gewoonlijk. Medewerkers lichten hun cliënten ook zelf in als afspraken op 11 oktober niet kunnen doorgaan. Wie zeker wil zijn of hij terecht kan bij ons op 11 oktober, neemt best nog even contact op met de contactpersoon om te horen of die op Clean Day beschikbaar is voor overleg. Zo willen we vermijden dat mensen voor een gesloten deur staan en onverrichter zake moeten terugkeren.”