Buurtcentrum Van Volden organiseert soepmoment voor de wijk

19
feb
2021

De bewoners van de Godshuizen aan de Boeveriestraat & Hendrik Consciencelaan worden sinds kort geregeld getrakteerd op soep. Dit soepmoment is een initiatief van Buurtcentrum Van Volden, en wil de bewoners in deze ongewone tijd met heerlijke verse soep dichter bij elkaar brengen.

Bekijk hier de videoreportage:

“Met dit eenvoudige initiatief steken we mensen uit de buurt een hart onder de riem,” zegt Ann Dendooven, verantwoordelijke van Buurtcentrum Van Volden. “We delen verse soep uit – bijvoorbeeld witloofsoep met appelstukjes – en zorgen ervoor dat een maatschappelijk werker op post is; wie dat wenst, kan een babbeltje slaan. We polsen hoe het met de aanwezigen gaat, of ze ondersteuning nodig hebben, en of we kleine problemen kunnen helpen oplossen. Als we merken dat mensen eenzaam zijn, of dreigen te vereenzamen, maken we een afspraak voor een persoonlijk gesprek in het buurtcentrum.”

De soepmomenten beginnen kleinschalig. Bij volgende edities zullen steeds meer bewoners van de buurt worden betrokken, zodat een laagdrempelig netwerk van buurtcontacten wordt uitgebouwd.

“De buurtcentra van Mintus maken er een erezaak van om er te zijn voor iedereen, jong en oud,” zegt Pablo Annys, schepen van Sociale Zaken en voorzitter van Mintus. “In de Godshuizen aan de Boeveriestraat en in de omgeving wonen ouderen die nog zelfredzaam zijn; zij laten zich de traktatie welgevallen. Maar we zijn er zeker van, dat ook jonge gezinnen een dampende kop verse soep zullen waarderen. Op het soepmoment kunnen ze met elkaar kennismaken, een beetje bijpraten en verhalen met mekaar delen. Zo nemen we als welzijnsvereniging in de stad onze sociale functie op. We onderstrepen dat Brugge om mensen draait, en dat ons motto ‘Zorg met een plus’ ook door kleine initiatieven in de praktijk wordt gebracht.”

Het volgende soepmoment vindt plaats op de parking van Buurtcentrum Van Volden op 25 februari.