Brugge promoot 'Buddy's voor Oekraïne'

26
apr
2022

Miljoenen Oekraïners zijn sinds eind februari op de vlucht voor de oorlog in hun land. Stad Brugge en OCMW Brugge willen maximaal ondersteuning bieden aan deze mensen. Het project 'Buddy's voor Oekraïne' moet daarbij helpen.

Schepen Pablo ANNYS: "Als voorzitter van het OCMW merkte ik dat er grote vraag is bij onze maatschappelijk werkers. Zij doen alles wat kan om ondersteuning te bieden aan de hulpvragen van Oekraïners. Toch ontstaan er lange wachtrijen en om die te beperken, zetten we een buddywerking op. Als je bij OCMW Brugge en Stad Brugge aan een buddywerking denkt, dan denk je aan het succesvolle project van de Babbelbuddy’s. Het is een logische stap om een verlengstuk op te starten, binnen de werking van 'Vierkant Tegen Eenzaamheid'."

'Buddy's voor Oekraïne' maandag voorgesteld in het Brugse stadhuis.

Schepen Pablo ANNYS: "Met het buddyproject trachten we een zo vlot mogelijke integratie voor de vluchtelingen te realiseren in het Brugse landschap. De matching gebeurt op basis van locatie, zodat buddy's elkaar vlot en snel de weg kunnen wijzen in Brugge. Vragen als: “Waar is de supermarkt? Waar kan ik werk zoeken? Waar is het Huis van de Bruggeling?: daar proberen we een antwoord op te bieden. Ik ben hoopvol dat we op deze manier een extra hart onder de riem steken van de vele getroffen Oekraïeners."

Interesse om buddy voor Oekraïne te worden? Meld je aan op www.brugge.be/buddysvooroekraine of mail naar info@eenzaamheidbrugge.be