BC Ten Hove opent de deuren

21
apr
2022

In de Barrièrestraat in Sint-Michiels-Brugge is woensdag het nieuwe Mintus-buurtcentrum Ten Hove geopend. De werking loopt er al sinds begin maart, na de sluiting van buurtcentrum Van Volden aan het Dumeryplein. Op de nieuwe locatie wil Mintus haar vertrouwde bezoekers maximaal tegemoetkomen.

Schepen Pablo ANNYS: “De administratieve diensten van de Mintus buurtcentra namen een poos geleden al hun intrek in de Barrièrestraat. Intussen zijn de verbouwingswerken aan het nabijgelegen pand helemaal klaar. Buurtcentrum Ten Hove is een nieuw kloppend hart, in de wijk Sint-Michiels. Centrumverantwoordelijke Ann Dendooven krijgt vanaf nu twee gebouwen onder haar hoede. Ze bouwt hier mee aan wat wij een ‘sociaal kruispunt’ voor de buurt noemen.”

De buurtcentra van Mintus zetten anno 2022 de deuren open voor iedereen, Ten Hove vormt daar geen uitzondering op. De centrumverantwoordelijke, medewerkers en vrijwilligers pakken het hele jaar door uit met een waaier van activiteiten, opleidingen, ruimtes voor polyvalent gebruik en maaltijdzorg op de middag.

Schepen Pablo ANNYS: “Bezoekers kunnen in Ten Hove terecht in een moderne en sfeervolle cafetaria, een aula, een biljartruimte of een van de andere lokalen. Dat we dicht bij het station zitten en een bushalte op 200 meter hebben, is een absolute troef. Bovendien is er tijdens het hele bouw- er verbouwingsproces van Ten Hove gefocust op energiezuinigheid, duurzame materialen en toegankelijkheid. Met de lift zijn de ruimtes voor iedereen bereikbaar. LED-verlichting is de norm, net als duurzame verwarming en modern sanitair voor al onze bezoekers.”

Ten Hove heeft de ambitie om een ontmoetingsplaats voor jong en oud te worden, met een brede waaier aan activiteiten. Iedereen is er welkom en er wordt volop gekeken richting toekomst.

“Ik ben ervan overtuigd dat Ten Hove de plek wordt waar vertrouwde gezichten elkaar met plezier terugzien en waar nieuwe gezichten elkaar op een ontspannen manier ontmoeten en vriendschap sluiten”, aldus nog schepen ANNYS.