Awards 'Zorgwerkgever van het jaar' uitgereikt

22
apr
2024

De awards voor 'Zorgwerkgever van het jaar 2024' zijn uitgereikt. Twee van onze welzijnsverenigingen vielen in de prijzen, voor hun permanente en duurzame bijdragen aan het zorglandschap. 

Welzijnsvereniging Ruddersstove, dat maaltijdzorg 'en meer' promoot, mocht op het gala de Duurzaamheidsaward 2024 in ontvangst nemen. Ruddersstove kreeg de award voor de inspanningen die het levert op de CO2-uitstoot terug te dringen en voor de verduurzaming van het wagenpark. Het is de bedoeling om tegen 2030 een volledig koolstofneutrale vloot te hebben. Bovendien investeert de welzijnsvereniging ook in een nieuwbouw. Die wordt in 2025 opgeleverd en zal worden aangesloten op het warmtenet van IVBO.

Lieven ASTAES, directeur welzijnsvereniging Ruddersstove: "De huidige klimaatuitdagingen verplichten elke organisatie om meer dan ooit bewust om te gaan met grondstoffen en producten. Bij Ruddersstove zijn we er dagelijks heel concreet mee bezig. Onze maaltijdzorg is maximaal gebaseerd op de korte keten en de distributie van onze maaltijden gebeurt 'groener' dan ooit. Het is een intensief traject waarin we investeren, zonder dat de klant aan kwaliteit inboet. Dat we de Duurzaamheidsaward ontvangen voor deze inspanningen, is een hele eer. Ik dank oprecht alle medewerkers en het bestuur van onze organisatie, die deze 'overwinning' mee mogelijk maken."

In de categorie 'andere zorganisaties' kreeg welzijnsvereniging Ruddersstove een ereplaats voor het project ‘De Voedselploeg’, waarmee voedseloverschotten lokaal gerecupereerd en herverdeeld worden. Ook welzijnsvereniging De Blauwe Lelie kreeg een ereplaats, vanwege de visie binnen de kinderopvang die efficiëntie en maatwerk op de eerste plaats zet.

Tim MAENHOUT, directeur De Blauwe Lelie: “Met onze kinderopvanginitiatieven maken we dagelijks werk van laagdrempelige, kwalitatieve kinderopvang. Elk kind kan op eigen tempo ontwikkelen en spelenderwijs groeien. Overleg en interactie met ouders en de buurt staat centraal – we noemen het ook wel een ‘customer journey’ waarbij klantentevredenheid centraal staat en vraag en aanbod zo goed mogelijk gematcht worden. De ereplaats op 'Zorgwerkgever van het jaar 2024' is de kroon op het werk van iedereen die bij De Blauwe Lelie aan de slag is.”

De awards 'Zorgwerkgever van het jaar' zijn een initiatief van Zorg Magazine.