Afsluiting succesvolle Testkaravaan op site Molenerf

17
jul
2023

Vrijdag is ‘De Testkaravaan komt eraan’ van de provincie West-Vlaanderen feestelijk afgesloten op site Molenerf, met een prijsuitreiking. De campagne werd de voorbije twee weken uitgerold bij OCMW Brugge/Mintus, CAW Noord-West-Vlaanderen, Hoorexpert De Kade en Spermalie. 61 medewerkers testten gratis een e-bike of speed pedelec en 50 medewerkers registreerden zich voor de prijzenpot van de actie.

‘De testkaravaan komt eraan’: met die slogan biedt provincie West-Vlaanderen bedrijven en gemeenten al tien jaar de mogelijkheid om e-fietsen en speed pedelecs te testen. De campagne wil werk maken van een verduurzaming van het woon-werkverkeer.  Heel wat werkgevers grijpen de campagne aan om verder te werken aan een permanent duurzaam woon-werkbeleid in hun organisatie: groepsaankopen, fietsleasing, vernieuwde fietsstallingen, verhoogde fietsvergoedingen...

Jurgen VANLERBERGHE, gedeputeerde voor mobiliteit: “Duurzame mobiliteit is een concept waar steeds meer mensen bij aansluiten. Dankzij De Testkaravaan legden intussen bijna 10.000 deelnemers meer dan 2,3 miljoen duurzame kilometers af. Daarmee bespaarden ze 307 ton CO2. De impact voor mens en milieu is dus aanzienlijk. Daarom houden we deze provinciale actie bewust laagdrempelig. De testperiode voor OCMW Brugge/Mintus, CAW Noord-West-Vlaanderen, Hoorexpert De Kade en Spermalie is wat ons betreft opnieuw een schot in de roos.”  

 Pablo ANNYS, voorzitter Mintus: “111 medewerkers meldden zich de voorbije veertien dagen voor een elektrische leenfiets of pedelec, of voor de bijbehorende wedstrijd. Dat is een indrukwekkend cijfer. De bevindingen van de deelnemers zijn unaniem positief. Collega’s waarderen het comfort van fietsen met elektrische ondersteuning. Voor sommigen is het een motivatie om de auto bewust te laten staan en voortaan duurzame woon-werkverplaatsingen te maken. Wind op kop is geen breekpunt meer, als je fiets zelf een beetje ‘spierkracht’ levert.”

Alle deelnemers ontvangen op een later moment nog een digitale enquête om hun ervaringen en het fietsgemak te beoordelen. Zo houdt provincie West-Vlaanderen de vinger aan de pols en is het actief ambassadeur voor (nog meer) duurzame mobiliteit.