100 kaarsjes voor kranige Margueritte

5
feb
2020

Op 5 februari 1920, 100 jaar geleden, werd Margueritte Suvee in Zwankendamme geboren werd. Lokaal dienstencentrum Levensvreugde (Mintus) in Lissewege heeft haar uitgebreid in de bloemetjes gezet. Schepen Pablo ANNYS was van de partij, net als een aantal ‘vriendinnen en vertrouwelingen’ van de eeuwelinge.

“Margueritte heeft meer levenservaring dan elk van ons”, onderstreepte schepen ANNYS. “Haar hele leven al is ze nauw verbonden met de buurt en de bewoners. Ook hier in dienstencentrum Levensvreugde is ze een graag geziene bezoeker. Ze wandelde de voorbije jaren gezwind van bij haar thuis in Zwankendamme, tot hier aan het Lisseweegs Vaartje. Het belang van ’10.000 stappen per dag’ hoef je aan haar niet meer uit te leggen.”

Ook de bezoekers en centrumverantwoordelijke van Levensvreugde noemen Margueritte een pientere en inspirerende dame: altijd bij de pinken, open van geest, actief lid geweest van S-Plus en Viva.

Pablo ANNYS: “Met die spirit geeft onze eeuwelinge heel wat mensen die jonger zijn dan haar, het nakijken. Omdat het lichaam de laatste tijd minder goed wil, verblijft Margueritte sinds vorig jaar in een serviceflat in Knokke-Heist. Maar we zijn apetrots dat we haar hier in stijl mogen huldigen.”

Deel deze pagina