“Quarantekeningen” fleuren Brugse wijk Christus-Koning op

15
mei
2020

Niet enkel in de Brugse binnenstad fleuren zogenaamde ‘quarantekeningen’ de ramen van woningen op. Ook in de wijk ‘Christus-Koning’ werd onlangs een initiatief op poten gezet door het Mintus-dienstencentrum ’t Werftje.

“Het idee kwam naar boven door foto’s die op Facebook verschenen van leuke, originele quarantekeningen,” zegt Ashley Vanhoorde, centrumleider LDC ’t Werftje. “Aangezien we in ons dienstencentrum onderdak bieden aan een teken- en schilderclub, kon ik clubleider Roger Lambrecht mobiliseren om mee te helpen aan dit wijkproject. Roger maakt de raamtekeningen gratis, terwijl het dienstencentrum voorziet in de nodige verf of krijtstiften.”

“De raamdecoraties hebben niet enkel tot doel om het straatbeeld in de wijk op te fleuren. Het is ook de bedoeling om buurtbewoners met elkaar verbinden,” zegt Roger Lambrecht. “De tekeningen zijn erg uiteenlopend: landschappen, portretten, tekst… het is allemaal mogelijk.”

“De tekeningen trekken blijkbaar ook de aandacht van toevallige wandelaars,” merkt Pablo Annys, voorzitter Mintus op. “In plaats van een beertje, hebben ze nu de mogelijkheid om ‘lokale kunstwerkjes’ in de wijk te spotten. We hopen sowieso dat nog tekenaars of schilders zich zullen melden om een raamtekening te maken, en ook mensen die een raam van hun woning ter beschikking willen stellen.”

Wie zich geroepen voelt, kan contact opnemen met ‘t Werftje op het nummer 050 32 60 50 of mailen naar werftje@mintus.be.

Deel deze pagina