‘Op weg naar Mintus' met 1.000 fluohesjes

21
dec
2022

OCMW Brugge, Mintus en de welzijnsverengingen investeren het hele jaar door in het welzijn en de veiligheid van het personeel. De 1.000 medewerkers die geregeld met de fiets naar het werk komen, krijgen een fluohesje. Op die manier wil de organisatie ook opvallen als aantrekkelijke werkgever. 

Schepen Pablo ANNYS: “Als openbaar bestuur zetten we in op veilig en duurzaam woon-werkverkeer. Daarom stimuleren we onze medewerkers om met de fiets naar het werk te komen. Zo’n 1000 medewerkers komen soms, vaak of altijd met de fiets naar het werk. Uiteraard willen we hebben dat dit veilig kan gebeuren. Daarom investeren we bewust in hun zichtbaarheid. Uiteraard willen we ook op die manier als aantrekkelijke werkgever opvallen.”

Christel DESUTTER, Preventieadviseur: “We merken dat de incidenten in het woon-werkverkeer tijdens de donkere wintermaanden stijgen. Ook het gebruik van elektrische fietsen veroorzaakt meer en ernstigere ongevallen. We maken medewerkers bewust van die gevaren met diverse veiligheidscampagnes. De nieuwe fluohesjes maken deel uit van dat beleid, waarbij we de veiligheid en zichtbaarheid van onze mensen willen vergroten.”

‘Op weg naar mintus’: dat is de slogan die op de hesjes staat. Stefanie Verhoest is teamcoach in het Mintus-woonzorgcentrum ‘Van Zuylen’ en bedacht de slogan. Ze is opgetogen dat die nu ‘in duizendvoud’ verspreid wordt: “Ik ben één van de vele medewerkers die met de fiets naar het werk komt. Ik doe mijn job graag en wil anderen motiveren om eventueel bij Mintus of het OCMW aan de slag te gaan. Een fluohesje met de slogan “Op weg naar mintus” vat het mooi samen. Of ik nu naar het werk rijd of van het werk kom: ik rijd altijd naar mijn thuis.”

Pieter DELBARGE, Adviseur personeel: “Goede zorg voor onze klanten gaat hand in hand met de zorg voor het welzijn van ons personeel. Veel medewerkers appreciëren dit en willen de boodschap letterlijk uitdragen. Met de fluohesjes zijn 1.000 medewerkers meteen ambassadeur van de organisatie en gaan ze veilig de fiets op.”