#feedthenurses trakteert zorgverleners op maaltijden

23
mrt
2020

In Brugge dragen de chefs van Bistro BRUUT, Mise en Place en Pasta Gusto vanaf nu op een unieke manier hun steentje bij tijdens de coronacrisis. Bruno Timperman, Sandra Timmerman en Griet Watteyne leverden maandag de eerste kant-en-klare maaltijden voor het personeel van WZC Ter Potterie. Het project krijgt de naam #feedthenurses.

Schepen Pablo ANNYS: “De filosofie achter #feedthenurses is eenvoudig. Zorgverstrekkers, verpleegkundigen en dienstverleners staan in deze tijd onder grote druk. Ze draaien ‘dubbel’, om het simpel te zeggen, en er is voor die mensen amper tijd over om nog boodschappen te doen of te koken. Toch is ‘gezond eten’ essentieel om je job goed te kunnen uitoefenen. Daar gaan deze creatieve chefs in Brugge iets aan doen.”

Dankzij sponsoring, schenkingen én steun van Stad Brugge ontvingen de trekkers van #feedthenurses aanzienlijke voorraden basisproducten. Ze verwerken alles tot fijne kant-en-klare maaltijden, voorverpakt voor één persoon. Het eten wordt gratis geleverd op locaties die daarom vragen.

“Op dag één hadden onder andere we een slaatje met geitenkaas in de aanbieding, en speenvarken met gegrilde rode kool en peer”, vertelt Bruno Timperman van BRUUT. “We zetten onze job dus verder, maar op een andere manier dan gewoonlijk: we brengen lekkere keuken naar de zorg- en dienstverleners die erom vragen.”

De eerste levering van #feedthenurses gebeurde in WZC Ter Potterie, in het bijzijn van Pablo ANNYS en de staf van het woonzorgcentrum. Resultaat: onverdeeld blije gezichten.

ANNYS: “Deze aanpak bewijst hoe lokale economie noden kan helpen lenigen in crisistijden. Gedreven mensen zorgen ervoor dat voedseloverschotten correct en creatief verwerkt worden, waardoor het zorgpersoneel in de frontlinie er de vruchten van plukt. Dat is hartverwarmend.”

#feedthenurses klokte voor de eerste dag af op ruim 300 maaltijden, een deel ervan werd gedispatcht in WZC Van Zuylen in Sint-Kruis. Het aanbod voor de komende dagen blijft gegarandeerd, al doet Bruno Timperman meteen een warme oproep voor helpende handen.

“Om #feedthenurses draaiende te houden, zoeken we nu sponsors voor verpakkingsmateriaal en koks die met de geleverde basisproducten willen helpen koken. In deze situatie is kennis van voedselveiligheid en de HACCP-norm een vereiste. Wij zorgen ervoor dat wie zich als kok aanmeldt, betoeleverd wordt en op eigen locatie maaltijden kan helpen bereiden. We zijn ervan overtuigd dat we zo voor veel mensen, het verschil kunnen maken.”

Deel deze pagina