"Een ♥ voor jouw inzet'"

10
okt
2022

Tradities zijn er om in ere te houden: deze week is het opnieuw Week van de Kinderopvang in Vlaanderen. Kinderbegeleiders in de voorschoolse en buitenschoolse opvang staan extra in de aandacht, omwille van hun inzet en engagement. ‘Sterren op de speelvloer’ is het overkoepelende thema van deze week. Bij De Blauwe Lelie (OCMW Brugge) krijgen de medewerkers een traktatie in de vorm van snoepzakjes.

De Week van de Kinderopvang is een jaarlijks initiatief van koepelorganisaties in heel Vlaanderen. Zo bedanken ze hun medewerkers omdat die dag in, dag uit zorg dragen voor de allerjongsten. Het geeft ouders vertrouwen en een brok ademruimte.

Tim MAENHOUT, directeur De Blauwe Lelie: “Met De Blauwe Lelie investeren we op al onze opvanglocaties in krachtige kinderopvang, waar elk kind kan ontplooien en zich ontwikkelen. Door uitgekiende zorg voelen onze kinderen zich geborgen en krijgen ze dag na dag positieve prikkels. Die helpen hen uitgroeien tot zelfbewuste mensen. We belonen de mensen die het mogelijk maken, graag. Zij zijn de echte sterren op de speelvloer.”

De Blauwe Lelie bedankt de medewerkers vandaag met een thematische snoepzakje, gevuld met hartjes. Het bijbehorende kaartje met ‘Een hart voor jouw inzet’ is de spreekwoordelijke kers op de taart. De attentie wordt in alle voorzieningen van De Blauwe Lelie uitgedeeld.

Schepen Pablo ANNYS: “Kinderopvang draait natuurlijk nog om zoveel meer dan de kinderbegeleiders. We zijn hen uitermate dankbaar, maar dat geldt ook voor alle andere medewerkers op de payroll van De Blauwe Lelie. Zonder logistiek en administratie zou deze organisatie niet ‘draaien’, zoals we dat graag zeggen. Het teamwerk maakt van de kinderopvang, een bruisende en dynamische werkplek. In een stad die draait om mensen zijn we bewust en kwalitatief aanwezig in de eerste levensjaren van elk kind in de opvang. De attentie van vandaag maakt duidelijk dat we de medewerkers daarvoor bijzonder dankbaar zijn.”