“Doorgeefhoek” zoekt kledij en speelgoed voor kwetsbare Zeebrugse gezinnen

3
feb
2021

Zeebrugse gezinnen met een beperkt budget die kinderkledij of speelgoed nodig hebben, kunnen hiervoor gratis terecht in de “Doorgeefhoek”. Het initiatief ging eind vorig jaar van start in buurtcentrum D’Oude Stoasie in Zeebrugge, dat hiervoor samenwerkt met MamaStart en de Ruilboetiek in Sijsele.

Bekijk hier de videoreportage:

“We weten uit ervaring dat er in Zeebrugge een aanzienlijk aantal kwetsbare gezinnen leven,” zegt Kimberly Pardo, coördinator van buurtcentrum D’Oude Stoasie. “Voor deze mensen is het vaak niet vanzelfsprekend om kinder- of tienerkledij op maat van elk seizoen te kopen. Met de Doorgeefhoek proberen we sinds eind vorig jaar die nood een beetje te lenigen.”

Wie spullen op overschot heeft, kan die dus schenken aan de Doorgeefhoek. Het team aanvaardt alle stukken, op voorwaarde dat ze in goede staat en gewassen zijn. “Sinds de start hebben we al heel wat kledij en zelfs speelgoed ontvangen, vanuit verschillende hoeken, en daar zijn we bijzonder dankbaar voor,” zegt Kimberly Pardo. “We krijgen ook steun van MamaStart, een initiatief uit Brugge dat jonge kwetsbare moeders ondersteunt. MamaStart bevoorraadt ons wanneer we hier dingen te kort hebben. Sinds kort kunnen we ook op de medewerking rekenen van de Ruilboetiek uit Sijsele. Het is fijn om zo veel solidariteit te zien.”

“Met de Doorgeefhoek wil het team van D’Oude Stoasie plaatselijke gezinnen een warme winter schenken,” zegt Pablo Annys, schepen van Sociale zaken en voorzitter van Mintus. “We staan er niet altijd bij stil, maar een paar stukken textiel maken in deze maanden een wereld van verschil. Mensen die jassen, broeken of truien hebben liggen op maat van kinderen en tieners, mogen die in D’Oude Stoasie afgeven. Ook wie nood heeft aan deze spullen, mag zich aanmelden. Omwille van corona gebeurt alles op afspraak. We garanderen dat er steeds iemand aanwezig is om bezoekers verder te helpen.”

Heb je kinder- en tienerkledij op overschot? Of ben je zelf op zoek naar kledij voor je gezin? Neem dan gerust contact op voor een afspraak:

De Doorgeefhoek, Buurtcentrum D’Oude Stoasie
Venetiëstraat 1, 8380 Zeebrugge
050 32 63 40 – oudestoasie@mintus.be