'Blijf bewegen' promoot sportactiviteiten

7
dec
2022

Vanaf volgend jaar breiden Welzijnsvereniging Mintus en Stad Brugge hun ‘sportieve’ samenwerking uit. Het bestaande seniorensportaanbod van de stad wordt nog beter afgestemd op de sportactiviteiten van de Mintus-buurtcentra. Onder de noemer ‘Blijf bewegen’ krijgen vijftigplussers maximaal de kans om betaalbaar én laagdrempelig te sporten.

Schepen Franky DEMON: “Met ‘Blijf Bewegen’ willen we onze inwoners stimuleren om levenslang in beweging te blijven. Wetenschappelijk onderzoek heeft al meermaals aangetoond dat actief ouder worden, een gunstige invloed heeft op het welbevinden en de algemene gezondheid van mensen. Daarom gaan we vanaf januari 2023 de krachten bundelen en een gezamenlijk beweeg- en sportaanbod promoten. Onze vijftigplussers zullen overdag op 13 plaatsen in Brugge terecht kunnen, voor meer dan 47 verschillende sport- of bewegingsvormen.”

Het aanbod is een samensmelting van de vroegere seniorensportacademie van de sportdienst en de sportlessen die de verschillende buurtcentra van Mintus aanbieden.

Schepen Pablo ANNYS: “Via ‘Blijf bewegen’ willen we niet alleen de vijftigplussers fit en soepel houden. We hopen ook mensen te bereiken die geen sportieve ambities hebben en daar verandering in willen brengen. Dankzij dit aanbod krijgen ze de mogelijkheid om maximaal en lokaal te proeven van fysieke beweeg- en sportactiviteiten. We maken zo opnieuw duidelijk dat Brugge draait om mensen. Ze moeten – ongeacht de leeftijd – kunnen wonen en leven op een plaats waar ze zich goed voelen en andere inwoners van de stad ontmoeten. Zo versterken we de fysieke en mentale gezondheid en investeren we in een sterk sociaal weefsel.”

‘Blijf bewegen’ zal zorgen voor efficiëntiewinst, een breder sportaanbod en een duidelijke communicatie naar de doelgroep. Er is een gezamenlijke folder gemaakt met alle info over het project. Deelnemers die intekenen, kunnen betalen met de nieuwe ‘Blijf bewegen’-kaart. Ze is goed voor tien beurten en kost €5. Afhankelijk van de sportactiviteit, bedraagt de deelnameprijs €0,5 tot €4 per sportactiviteit. Zo willen Mintus en Stad Brugge het aanbod voor alle Brugse vijftigplussers, betaalbaar houden.