Hulpmiddelen in huis voor senioren

Langer thuis in eigen huis

Dagelijkse activiteiten zoals opstaan, aankleden, wassen en huishoudelijk werk lijken heel gewoon, maar ze zijn niet voor iedereen evident. Senioren ondervinden soms moeite om zich in huis te verplaatsen of om zelfstandig een bad te nemen. Met enkele kleine aanpassingen of hulpmiddelen kunnen we heel wat hindernissen in huis wegwerken: zo wonen senioren met een gerust gemoed ‘langer thuis in eigen huis’.

Hoe werkt het?

Een ergotherapeut komt gratis langs om te bekijken welke problemen de senior ondervindt in en rond de woning. Met advies en training zoeken we samen naar het juiste hulpmiddel. Bij een eventuele aanpassing, wordt de klant van A tot Z begeleid door een technisch medewerker.

'Langer thuis in eigen huis' biedt onder andere:
• gratis advies over hulpmiddelen
• gratis advies over aanpassingen in de woning en premie-aanvragen
• oplossingen voor problemen bij dagelijkse handelingen
• hulp bij het inoefenen van eenvoudige verplaatsingen thuis
• tips over valpreventie en rugklachten
• ondersteuning van de mantelzorger

Contact: Zoë Claes 
T 050 32 78 89
ergo-aan-huis@mintus.be

Nieuw: Demokoffer met hulpmiddelen

Met kleine hulpmiddelen kun je dagelijkse activiteiten vlot, zelfstandig en veilig(er) uitvoeren. De ergotherapeut toont je hoe het hulpmiddel werkt en laat je ermee oefenen. Via de nieuwe "demokoffer" kun je vrijblijvend kennismaken met dit aanbod. Je krijgt de hulpmiddelen zelf te zien en kan ze uittesten.

Meer weten?
Zoë Claes 
T 050 32 78 89
zoe.claes@mintus.be

 

 

Voorwaarden

Je bent 65 jaar of ouder.

Bedrag

Dossierkost: € 5

Het materiaal, de kostprijs van de hulpmiddelen en de prestaties van de technische medewerker betaal je zelf (€ 1,50 tot € 5 per uur, afhankelijk van je inkomen).

We seinen de totale kostprijs vooraf, zodat je kan beslissen welke aanpassingen je wenst.

Contactinformatie